A behajtani tilos tábla a biciklisekre is vonatkozik…

Annak idején volt "Worst of..." rovat a CM fórumban, de aztán leállt. Újraindul itt, nálunk, csak hogy mindenki pontosan értse és tudja, miért van annyi barom az utakon.
Figyeljetek oda, köztünk járnak, adott esetben bízunk abban, hogy képben vannak és tudják mit ill. miért csinálnak, hiszen tanulták, papírjuk van erről, és nagyon büszkék is erre...

“De ennél nagyobb hülyeséget még nem láttam, mint ez, hogy szembe forgalomban engedélyezik a bicikli forgalmat. Aki ezt ki találta a Kedvenc cégünknél a BKK-ál azt újra vizsgáztatnám kreszből, mert ez baleset veszélyes. A behajtani tilos tábla a biciklisekre is vonatkozik, mert az is közlekedési eszköz, és tök mindegy, hogy ott van a bicikliseknek az engedélyező tábla, akkor is a behajtani tilos tábla az elsődleges.
Én is kerékpározom és ezért írtam azt amit írtam.”

Norbert Galló @ FB (imgur)

hirdetés

Megjegyzés: az utolsó mondatot – nem reprezentatív felmérésem szerint – az esetek 85-90 százalékában azok dobják be, akiknek lövése nincs a bringázásról, de szeretnének valami adut, és azt hiszik, hogy ez az. Nos, az adu lehetne a szabályok ismerete, de ez a béna duma – pláne, ha kamu – kicsit sem.

Kategória: Worst of... 4 hozzászólás
Írta: kerékpáros közlekedés @ 8 éve  
Címkék : , , ,  

4 hozzászólás a(z) “A behajtani tilos tábla a biciklisekre is vonatkozik…” bejegyzéshez

  1. Mobi szerint:

    Ja, szinte biztos, hogy nem kerékpározik, városban, rendszeresen. De legalább irigykedik.

  2. untermensch4 szerint:

    Arról van már adat hogy országszerte összesen hány ilyen “behajtani tilos-kivéve biciklist” táblakombináció található? Hogy összesen hány km-nyi úton kell elviselni ez a borzalmat? Ami nekem autóból és bringáról is használható ötletnek tűnt mert vezetőoldalon jobban tudok távot tartani egy szemből, holtér nélkül érkezőhöz mint balról előzgetve, s fordított helyzetben szemből látom hogy az autós mennyire ura a helyzetnek, érdemes-e útszélre férkőzni vagy elférünk?

  3. Hosting szerint:

    „Kerekparosok altal is hasznalhato autobusz forgalmi sav” – Ahol van buszsav es tabla engedelyezi a kerekparosok szamara a buszsav hasznalatat, ott kotelezo ebben a savban haladnod a bicikliddel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző bejegyzés
«
Következő bejegyzés
»
Hozzászólások