MGIF, avagy előzni minden áron, akkor is, ha szerintem nem biztonságos…

Annak idején volt "Worst of..." rovat a CM fórumban, de aztán leállt. Újraindul itt, nálunk, csak hogy mindenki pontosan értse és tudja, miért van annyi barom az utakon.
Figyeljetek oda, köztünk járnak, adott esetben bízunk abban, hogy képben vannak és tudják mit ill. miért csinálnak, hiszen tanulták, papírjuk van erről, és nagyon büszkék is erre...

Must Get In Front, ahogy az angol mondja, avagy előzni minden áron. Ismerjük a hozzáállást, olvashattunk már a felülkerekedőkről, de hogy valaki még nyíltan be is vallja, az azért ritka:

“Ha nem tudom a sebességhez tartozó (általam) biztonságos(nak vélt) oldaltávot tartani, lassabban haladok el a kerékpáros mellett.”

Senior Eisenhauer Ferenc @ FB

El lehetne kezdeni lovagolni, hogy mikor több az esély arra, hogy valaki üvegszilánkba vagy kátyúba kényszerüljön az ilyen előzések miatt (mert ugye nem mindegy, hogy mondjuk 1 vagy 4 másodpercig megy egymás mellett két jármű), de aki állítólag bringázik is, és azt sem érti, hogy inkább ne előzzön, annak már kár a fizikát belekeverni.

Ugyaninnen egy hivatásos troli sofőr kérdése, csak úgy, bónusz gyanánt:

“Ha sávon belül megyek el a kerékpáros mellet az nem kikerülés?”

Ádám Tóth @ FB

Kategória: Worst of... 0 hozzászólás
Írta: kerékpáros közlekedés @ 8 éve  
Címkék : , , , , ,  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző bejegyzés
«
Következő bejegyzés
»
Hozzászólások