Videó: sávfoglalás bemutató, nem csak kerékpárosoknak

A sávfoglalás mindig kényes, de örökké visszatérő téma, ugyanis az emberek – sajnos tényleg – hajlamosak azt hinni, hogy az ember azért ül biciklire, hogy aztán másokkal kiszúrjon. Képes bemenni a sáv közepére, hogy másokkal kötözködjön, miközben ő a sérülékenyebb. Ilyenek ezek, ugye?

Az persze nem számít, hogy egy átlagember 20km/h környékén teker, aki meg jó kondiban van, esetleg sietősebb a tempója, az 30-40km/h körül, míg ugyanúgy a sáv közepén van az az autó, amelyik adott esetben 0km/h-val áll előttünk a dugóban.

A lényeg, hogy ha valaki bringával közlekedik, attól “elvárható”, hogy tekerjen az ajtó zónában, a kátyúkon át, üvegszilánkokban, stb. Olyan helyen, ahova a gépjárművezetők annak ellenére sem mennek ki, hogy őket védi a kasztni.

Az alábbi videóban Evo Lucas prezentálja nekünk a sávfoglalást, kicsit hosszabb távon, nem pedig 1-1 jelenet keretén belül.

Szűk a sáv? Zebra jön, járdaszigettel? Autók parkolnak az út szélén? Sávfoglalás. Kiszélesedik az út, és eltűnnek a parkoló autók, nem jön zebra, és jó minőségű az útfelület is? Tessék szépen kihúzódni, és hadd haladjon, aki gyorsabb. Végtelenül egyszerű.

Tegye fel a kezét, aki nem érti…

Amit meg kell érteni: a forgalom nem a gépjárművekről szól, hanem azok alkotják, akik az úttesten közlekednek. Ha valaki nem ott közlekedik, ahol elvárnánk, gondolkodjunk el azon, vajon miért van ott, ahol. Némileg hasznosabb, mint dudálni, centizgetni, anyázni

Kategória: Közlekedésbiztonság, Videó 0 hozzászólás
Írta: kerékpáros közlekedés @ 9 éve  
Címkék : , , , , , , , , , , ,  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző bejegyzés
«
Következő bejegyzés
»
Hozzászólások