Kerékpárral a buszsávban: tilos, te KRESZ ismeretekkel nem rendelkező kretén, vagyis anyádér’ nem mész a buszsávban, amikor tök üres?

Annak idején volt "Worst of..." rovat a CM fórumban, de aztán leállt. Újraindul itt, nálunk, csak hogy mindenki pontosan értse és tudja, miért van annyi barom az utakon.
Figyeljetek oda, köztünk járnak, adott esetben bízunk abban, hogy képben vannak és tudják mit ill. miért csinálnak, hiszen tanulták, papírjuk van erről, és nagyon büszkék is erre...

Ismerős? Ha valaki egy kerékpárosok számára meg nem nyitott buszsávban teker, és ott elütik – vagy megbüntetik -, akkor ugyebár miért nem tanulja meg, hogy csak kiegészítő tábla esetén használható kerékpáros közlekedésre a buszsáv?

Egyesek szerint ilyenkor tilos a buszsáv melletti sávban tekerni, megint mások szerint vérlázítóan köcsög az, aki nem megy be a buszsávba, akkor, ha nem szabad, de főképp nem ismeri a szabályokat, és amúgyis, akár meg is lehet állni az út közepén, ha kell, akkor farolással…

Vajon honnan tudjuk, melyik típusú ember jön mögöttünk?

Egy pár “kedvenc”…

1. Ezermillió helyen olvasható: ha a kerékpáros szabálytalan volt (témakörünket tekintve: buszsávban tekert), akkor megérdemli a büntetést. Legyen szó anyagiról vagy személyi sérülésesről, a szakértőknek mindegy, csak büntetve legyen az, aki szabálytalan.

Egészen addig így gondolkodnak, míg a szabályos közlekedéssel eléjük nem kerül “a kerékpáros”.

2. “Hol is lehet kerékpárral közlekedni lakott területen belül? Kerékpárút, kerékpársáv, jelzéssel ellátott buszsáv, ezek hiánya esetén leállósáv, vagy alkalmas útpadka. Sehol nincs szó arról, hogy megengedett két sáv közt, vagy a sáv és a buszsáv közt kerékpározni. (Legalábbis ebben a paragrafusban nagyon nincs)”

3. “Csak finoman meg kívánom jegyezni, hogy a kerékpárral akkor szabad a buszsávban haladni, ha nem zavarja a buszok közlekedését.”

4. “Láttad, milyen a helyzet. Jobbra simán kimehettél volna, vagy ne adj Isten lelassíts vagy megállj ott.”

5. “+SanskritFritz Nem értem az összefüggést. Amikor a kereszteződésben eltávolodott a busztól, akkor nyugodtan fékezhetett, sőt farolhatott volna is akár, hogy meg tudjon állni. De Ön csak hajtott tovább.”

Ez utóbbi másik videó alá érkezett (a poén kedvéért ugyanattól a közlekedési szakértőtől, akitől a 3. pontban is olvasható egy okosság), de erről a videóról van szó:

6. “Menjél már innen a kurva anyádba!”

7. Szabályosan próbálsz közlekedni, még ha szar is? Nesze egy kis közúti veszélyeztetés!

8. A rendőrök nem díjazzák a centizést. Azaz de…

Kategória: Worst of... 0 hozzászólás
Írta: kerékpáros közlekedés @ 9 éve  
Címkék : , , , , , , ,  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző bejegyzés
«
Következő bejegyzés
»
Hozzászólások